Gyakran ismételt kérdések

Általános vagy technikai kérdés a Conossal kapcsolatban?
A platformra való bejelentkezés után kövesd a Conos útmutatót, vagy olvasd át a GYIK-t! Ha kérdésedre nem találsz választ a GYIK-ben, bármikor közvetlenül kapcsolatba léphetsz velünk: support@conos.hu

Általános

A Conos egy olyan projektmenedzsment platform, amelyet az építőipari projektek egyszerűsítésére terveztünk. Egységes felületet biztosít az adatok megosztásához, a kommunikáció kezeléséhez, a hibalisták létrehozásához és a projekt résztvevői közötti együttműködés megkönnyítéséhez.

A Conos használata számos előnyt kínál, többek között jobb együttműködést, hatékony kapcsolattartást vagy akár egyszerűbb dokumentum-jóváhagyást. Részletes információkért tekintse meg weboldalunkat.

Bárki számára előnyös, aki építési projektekben vesz részt, beleértve a tervezőket, ügyfeleket, mérnököket, műszaki ellenőröket, építtetőket, vállalkozókat, alvállalkozókat és tanácsadókat.

Nem, a Conost felhasználóbarát és intuitív felületének köszönhetően, könnyen és egyszerűen használható bárki számára.

Természetesen! Jelenleg magyarul, angolul, németül és szerbül használható, de folyamatosan dolgozunk azon, hogy a felmerülő új igényeknek eleget tegyünk. További információkért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.

Igen, a Conos lehetővé teszi a platform testreszabását a vállalati arculati elemekkel és biztosítja a saját domain vagy aldomain választását.

Technikai kérdések

Igen, a Conos megbízható biztonsági intézkedéseket alkalmaz az Ön adatainak védelme érdekében. A felhasználók hozzáférését jelszóvédelemmel és opcionálisan, többfaktoros hitelesítéssel szabályozzuk, így biztosítva, hogy csak az engedélyezett felhasználók férhessenek hozzá az érzékeny információkhoz.

A Conos szerepkör alapú jogosultsági rendszert használ, ahol az adatbiztonság érdekében hozzáférési szinteket határozhat meg a különböző felhasználói csoportok számára (pl. Ügyfél, Tervezők, Tenderezők, Admin).

Dokumentumkezelés

A Conos az építési projektekben általánosan használt dokumentumtípusok széles skáláját támogatja, legyen akár PLN, DWG, DOCX vagy PDF stb.

Igen, a Conos rendelkezik egy könnyen használható jóváhagyási rendszerrel, amely lehetővé teszi, hogy a projektdokumentumok jóváhagyását kérje és nyomon.

Együttműködést segítő eszközök

Az adatok biztonsága érdekében, csak a projektadminisztrátor számára van lehetőség, hogy új csapattagokat adjon hozzá, és szerepköröket rendeljen hozzájuk. Ha új projekttagra van szüksége, vegye fel a kapcsolatot az adott projekt adminisztrátorával.

Természetesen. A Conos rugalmasan kezeli a szerepköröket. Lehetőség van rá például, hogy egy felhasználó egyik projektben tervezőként, a másikban pedig műszaki ellenőrként vegyen részt.

Conos Hibalista-kezelő

A Conos Hibalista-kezelő (Snagging tool / Punch list) egy olyan alkalmazás, amelyet az építkezés során a hibapontok kezelésére terveztünk. Lehetővé teszi a hibák, problémák egyszerű azonosítását, dokumentálását és megkönnyíti az projekt utolsó szakaszában, illetve az átadáskor szükségek dokumentációk elkészítését.

Számos előnye van, többek között:
* Javított minőségellenőrzés: A hibák korai azonosítása és megoldása a későbbi nagyobb problémák elkerülése érdekében.
* Hatékony projektmenedzsment: A projekt résztvevői közötti kommunikáció és koordináció egyszerűsítése.
* Csökkentett projektkésedelmek: A hibák gyors azonosítása és megoldása minimalizálja a késedelmeket.
* Fokozott ügyfél-elégedettség: Az ügyfél elvárásainak megfelelő projektek megvalósítása.
* Adatvezérelt döntéshozatal: Értékes ismeretek szerzése a jövőbeli projektek javításához.

Ez az eszköz ideális az építési folyamatban részt vevők számára, beleértve a következőket:
* fővállalkozó és alvállalkozók
* projektmenedzserek
* tervezők
* műszaki ellenőrök
* épülettulajdonosok

Sokféle információt rögzíthet, többek között:
* A hibák részletes leírása
* A hiba helye az alaprajzokon
* Fotók és 360°-os képek* Hiba tárgya (pl. szerkezetépítés, befejezőmunkák, elektromos stb.)
* Határidők
* Felelős személyek (pl. projektmenedzser, építész, építtető).

Természetesen. A hibák bemutatás a legtöbb esetben szemléletesebb és jobban áttekinthető egy fotón, ezért a Conos Snagging Tool lehetővé teszi, hogy fényképeket és egyéb releváns dokumentumokat csatoljon minden egyes hibaponthoz.

Igen. A Snagging Tool átfogó jelentéseket és összefoglalókat készít, többek között, a hibák típusáról, állapotáról, átfutási idejéről.

Próbaverzió és árazás

Természetesen biztosítunk rá lehetőséget, hogy ingyenesen megismerhesse és kipróbálhassa a Conos. További információért lépjen kapcsolatba értékesítési csapatunkkal.

A Conos árazása az Ön által igényelt konkrét funkciók és sajátosságok függvényében változhat. Különböző díjcsomagokat kínálunk az Ön igényeinek megfelelően. Személyre szabott árajánlatért forduljon értékesítési csapatunkhoz. A meghívott felhasználók számára ingyenes!

Az applikációba való belépéshez a felhasználóknak nem szükséges regisztrálni, de a belépéshez meghívó szükséges egy olyan cégtől, amelynek Conos előfizetése van. Az alkalmazásba csak a meghívó e-mailben szereplő linkre kattintva lehet belépni. Amennyiben új előfizetést szeretne, kérjük vegy fel velünk a kapcsolatot, hogy személyre szabott szolgáltatás nyújthassunk az Ön számára.

For Users

Egy új projekt indításakor a projekt adminisztrátor minden éritett felhasználó számára elküldi a belépéshez szükséges meghívóemailt. Kérjük ellenőrizze a Spam mappát is!

Az emailben küldött linkre kattintva létrehozhatja új Conos fiókját. Ha már van Conos fiókja, akkor ezentúl a ’Projektek’ menüpont alatt megtalálja az új projektet is.
Új felhasználó hozzáadásában vagy változtatásában kérje a projekt adminisztrátor segítségét

• Nem létezik ilyen felhasználó: A projekt adminisztrátor még nem hozta létre, vagy megszüntette a felhasználói fiókodat. Kérjük vedd fel a projekt adminisztrátorral a kapcsolatot.
• Lehet, hogy rossz email címet használsz: Ellenőrizd a projekt megívó emailjét és győződj meg róla, hogy ezek az e-mail címek megegyeznek.
• Lehet, hogy nem igazoltad vissza időben az e-mail címet: A meghívó link 72 óráig érvényes. Ezt követően új jelszót kell kérned.
• Lehet, hogy helytelen jelszót használsz: Csak kattints az ’Nem tudom a jelszavamat’ linkre az új jelszó megadásához. Add meg a e-mail címét, és mi elküldjük az új jelszó létrehozására vonatkozó utasításokat.
Amennyiben továbbra sem sikerült belépned, vegyed fel velünk a kapcsolatot.

Conos ProjektPortal sign in page screenshot

Igen. A belépés után ki tudod választani, hogy melyik projekt adatait szeretnéd látni vagy a belépést követően a ‘Projektek’ menüpontban is válthatsz a projektek között.

A Conost előfizető cégek részéről minden projektnél van egy személy, aki az adott projekt adminisztrációját intézi. Adminisztrátori jogosultsággal rendelkező adhat hozzá új felhasználókat, beállíthatja a projektre vonatkozó információkat, beállíthatja a jogosultsági szinteket a dokumentumok hozzáférésének szintjét.
A projekt adminisztrátor nevét megtalálod ’Projektinfo’ oldalon, a projekt adatai alatt. Hozzá fordulhatsz belépési problémák esetén, vagy ha épp valamely dokumentum mappához nem rendelkezel a szükséges hozzáférési jogosultságokkal. .

A 'Résztvevők' lista a projektben szereplő összes személy nevét és elérhetőségét tartalmazza. Ezeket az információkat a projekt adminisztrátor adja meg a fiók létrehozásakor.

Nem, nem tudod módosítani más felhasználók elérhetőségi adatait. Amennyiben hibát észlelsz az adatokban, kérjük jelezd a projekt adminisztrátornak. Saját profilodhoz azonban hozzáadhatsz vagy módosíthat további adatokat is, hogy kollégák könnyebben elérhessenek.

Személyes adataidat a Conos-fiókod ’Saját profilom’ részében frissítheted ill. egészítheted ki.

Jelenleg egy mobilbarát webes alkalmazást kínálunk, amelyet a gyors hozzáférés érdekében telepíthetsz a telefonodra. Ez a ’Progressive Web App’ (PWA) a legújabb webes technológiákat használja, és úgy működik, mint egy natív applikáció. Hamarosan a natív, letölthető mobilalkalmazás is megjelenik Android és iOS rendszerekre a Play Store és az App Store áruházban.
Addig is, íme, hogyan telepítheted a Conos PWA-t a telefonodra:

Androidon:
 1. Nyisd meg a Chrome-ot a telefonodon Chrome.
 2. Menj a böngészőben a portal.conos.hu oldalra vagy saját Conos domainedre. (Most még nem kell bejelentkezni.)
 3. Koppints a Chrome böngésző jobb felső sarkában lévő három pont ikonra.
 4. Válaszd ki a menüből az ’Alkalmazás telepítése’ menüpontot.

A Conos mobilapplikáció másodperceken belül települ a telefonodra, és ugyanúgy fog működni, mint bármely más alkalmazás.

iOS rendszeren:
 1. Nyisd meg a Safarit az iPhone készüléken Chrome.
 2. Menj a böngészőben a portal.conos.hu oldalra vagy saját Conos domainedre. (Most még nem kell bejelentkezni.)
 3. Koppints a 'Megosztás' ikonra (egy négyzet felfelé mutató nyíllal).
 4. Keresd meg a ’Hozzáadás a kezdőképernyőhöz’ lehetőséget, és koppints rá.

Fontos: Jelenleg a Chrome iOS-en nem tud PWA-t telepíteni. Ehhez a folyamathoz a Safarit kell használni.

A Conos mobilalkalmazás hozzá lesz adva a kezdőképernyőhöz, így bármikor egyszerűen elérhető lesz.

A Conos jelenleg nem kínál hagyományos értelemben vett letölthető asztali alkalmazást. A Conos azonban a PWA (Progressive Web Application) technológiát használja. Ez lehetővé teszi egy olyan webes alkalmazásváltozat telepítését, amely az asztali alkalmazáshoz hasonlóan működik.
A Conos PWA-t a következőképpen telepítheted Windows PC-re:

 1. Nyisd meg a számítógépén a Chrome programot Chrome.
 2. Menj a telepíteni kívánt weboldalra, amely a https://portal.conos.hu/ vagy a saját Conos domained. Ehhez a lépéshez nem kell még bejelentkezned.
 3. A címsor jobb felső sarkában kattints a ’Conos telepítése’ gombra (vagy a Chrome verziójától függően egy hasonlóra).
 4. Kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a PWA telepítéséhez.
 5. A Conos applikáció ezzel bármely más alkalmazáshoz hasonlóan elérhetővé válik a Start menüből vagy a feladatsorból.

Conos App on Windows